Се одржа шестиот Меѓународен дијалог: исток-запад

Се одржа петтиот Меѓународен дијалог: исток-запад
30 април 2014
Прв меѓународен филозофски дијалог: исток-запад на тема „Наука и религија“
2 септември 2015

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе овие два дена (17-ти и 18-ти април) е домаќин на Шестата меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“

Научни насоки на конференцијата беа Економија, Психологија и педагогија, Право и политикологија и Филозофија, лингвистика и културологија.

На конференцијата земаа учество научни работници од 6 земји, од кои најбројни беа од Тамбовскиот државен универзитет од Русија.

000 11164691_970117572998989_1291762794806774141_o 11169656_970119172998829_5549424546316237283_o 11154850_970118182998928_3119826939316057386_o 11157418_970118999665513_7558080125235707930_o 11140799_970118682998878_5033148406014025470_o 11154674_970119199665493_7711998633519047363_o 11121734_970117649665648_4244149306617942629_o 11116427_970118062998940_2298022616254043353_o 11088756_970117959665617_1156591054867829232_o 11103002_970121396331940_6288220782975788335_o 11112895_970118742998872_2406776883743779828_o 11034477_970118559665557_6750187952820405674_o 10953721_970120926331987_8360356522337151974_o 04 02 00