Прв меѓународен филозофски дијалог: исток-запад на тема „Наука и религија“

Се одржа шестиот Меѓународен дијалог: исток-запад
18 април 2015
Втор ден од Меѓународниот филозофски дијалог: исток-запад
3 септември 2015
Истакнати научни работници и филозофи од Велика Британија, Русија, Македонија, Србија и Хрватска денес се собраа на Првиот меѓународен филозофски дијалог: исток-запад на тема „Наука и религија“.
11988608_1045029062174506_8688710973097320263_n11947426_1045029092174503_4974056510402595518_n
Организатори на настанот се Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, МАНУ и Филозофско друштво на Македонија. Првиот работен дел се одржа во Македонската академија на науките и уметностите, денес, со почеток од 12:00 часот.
11218815_1045029285507817_159531418788624520_n11959987_1045029615507784_391974253798641176_n11949270_1045028965507849_509131411755435859_n11040182_1045028785507867_2318794090420024756_n