Меѓународен дијалог: „ИСТОК-ЗАПАД“

Важни информации

 • Официјалниот дел на конференцијата ќе се одржи со физичко присуство, но учесниците ќе можат да се вклучат и онлајн.
 • Конференцијата ќе започне во 11 часот по средноевропско време на 10 јуни 2022.
 • Ќе ја користиме Zoom платформата за онлајн делот на конференцијата.
 • Сите учесници ќе добијат линк за учество 3 дена пред конференцијата.
 • Сите пристигнати трудови ќе бидат објавени според планот - не подоцна од септември 2022.
 • Сите учесници добиваат електронска верзија од списанијата.
 • Ќе се потрудиме да ви ги доставиме и печатените верзии, но со оглед на моменталната ситуација не можеме со сигурност да кажеме кога би се вршела доставата
MDIZ_POSTER_2022_A4_MKD (Large)
 
 

5 научни насоки


 • Право и политикологија
 • Економија
 • Психологија и педагогија
 • Филозофија, лингвистика и културологија
 • Безбедносно иженерство и информатика

повеќе детали

Повик за учество


Ве покануваме да учествувате на 13 Меѓународна научна конференција «МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД» (со објавување на трудовите во истоименото меѓународно списание). Конференцијата годинава ќе го следи хибридниот модел - односно ќе се одржи како комбинација од физичко присуство и онлајн учество.


повеќе детали

Одбор

Како и секоја година, конференцијата е со меѓународен Организациски и Уредувачки Одбор од следниве држави: Северна Македонија, Србија, Русија, Бугарија и Босна и Херцеговина.

повеќе детали
Технички услови

Предуслов за објавување на трудот е истиот да ги исполнува техничките барања пропишани од Уредувачкиот Одбор.

повеќе детали
Научни насоки

Конференцијата има 5 научни насоки. Секоја од нив има по 15 теми.

повеќе детали
Финансиски услови

Информации за уплатата за учество на конференцијата.

повеќе детали

Аплицирање


Пријавувањето за учество на конференцијата потребно е да го направите со внесување на информациите во формуларот кој е прикачен на страницата за аплицирање


Аплицирај