Михаела Ѓорчева

3 октомври 2018

Во МАНУ свечено отворен 4-тиот Меѓународен филозофски дијалог на тема „Биоетиката на крстопат“

Во организација на МАНУ, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Филозофското друштво на Македонија од 3 до 5 октомври 2018 година се одржува 4-тиот Меѓународен […]
20 април 2018

IX меѓународна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД

Денес Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе беше домаќин на деветтата по ред меѓународна научна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД со приближно 200 […]
6 октомври 2017

Во Охрид заврши меѓународниот филозофски дијалог „Исток – Запад“

Последната сесија од Третиот меѓународен филозофски дијалог се одржа денес, 6-ти октомври, во Куќата на Уранија, Охрид. Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, […]
5 октомври 2017

Започна Третиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“

Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Филозофското друштво на Македонија од 4-ти до 6-ти октомври во […]
28 април 2017

Се одржа осмата меѓународна научна конференција на Славјански

Денес на 28.04.2017, се одржа осмата по ред меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“, организирана од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г.Р. Державин“. На конференцијата пристигнаа повеќе од […]
7 октомври 2016

Се одржа вториот меѓународен филозофски дијалог: ИСТОК-ЗАПАД

Истакнати научни работници и филозофи од Полска, Србија, Македонија и Бугарија се собраа на вториот меѓународен филозофскидијалог: ИСТОК-ЗАПАД. Организатори на настанот беа Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ […]
15 април 2016

Се одржа седмиот Меѓународен дијалог: исток-запад

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа седмата по ред меѓународна научна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД со околу 150 […]
3 септември 2015

Втор ден од Меѓународниот филозофски дијалог: исток-запад

Во Скопје, Свети Николе и Охрид од 2 до 4 септември се одржува ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФИЛОЗОФСКИ ДИЈАЛОГ ИСТОК–ЗАПАД – СИМПОЗИУМ НА ТЕМА „НАУКА И РЕЛИГИЈА“ со […]
2 септември 2015

Прв меѓународен филозофски дијалог: исток-запад на тема „Наука и религија“

Истакнати научни работници и филозофи од Велика Британија, Русија, Македонија, Србија и Хрватска денес се собраа на Првиот меѓународен филозофски дијалог: исток-запад на тема „Наука и […]
18 април 2015

Се одржа шестиот Меѓународен дијалог: исток-запад

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе овие два дена (17-ти и 18-ти април) е домаќин на Шестата меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“ […]