Михаела Ѓорчева

8 октомври 2022

Успешно се одржа 7. Меѓународен филозофски дијалог „Исток-Запад“

Околу 20 врвни филозофи од универзитети од САД, Србија, Шпанија, Тајван, Русија, Словенија, Хрватска, Грција,Босна и Херцеговина, Северна Македонија и др. земаат учество на Седмиот меѓународен […]
10 јуни 2022

Се одржа 13-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“

На 10 јуни 2022 година (петок) се одржа 13-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“, која секоја година се одржува на Меѓународен Славјански Универзитет. Конференцијата се одржуваше […]
10 октомври 2021

На МСУ во Свети Николе заврши Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ со четвртата сесија

Четвртата и последна сесија на Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ се одржа на 8 октомври 2021 во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
7 октомври 2021

На МСУ во Свети Николе продолжи Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ со втората и третата сесија

Околу 20 врвни филозофи од универзитети од САД, Србија, Русија, Словенија, Хрватска, Белгија, Грција, Австрија, Босна и Херцеговина, Германија, Унгарија и Северна Македонија деновиве земаат учество […]
6 октомври 2021

Денес во МАНУ започна Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток-запад“

Околу 20 врвни филозофи од универзитети од САД, Србија, Русија, Словенија, Хрватска, Белгија, Грција, Австрија, Босна и Херцеговина, Германија, Унгарија и Северна Македонија земаат учество на […]
5 јуни 2021

Се одржа XII Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“

На 4 јуни 2021 се одржа XII Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“, која секоја година се одржува на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ како […]
24 април 2020

11-тата меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“ се одржа онлајн

Денес се одржа 11-тата по ред меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“, која секоја година се одржува на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ како заеднички […]
6 октомври 2019

Во Охрид заврши Петтиот филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“

Во конференциската сала на Hotel Palace Garden во Охрид заврши Петтиот филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“. На последната сесија од дијалогот, на 4ти октомври (петок), свои излагања имаа […]
3 октомври 2019

Во Битола продолжи Петтиот меѓународен филозофски дијалог

Денес во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола продолжи вториот дел од Петтиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“. Оваа година тема […]
2 октомври 2019

Во МАНУ денес започна Петтиот меѓународен филозофски дијалог

11 врвни филозофи од универзитети од Полска, Грција, Хрватска, Романија, Србија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија, присуствуваа на отворањето на Петтиот меѓународен филозофски дијалог „Исток […]